Torsk med sötpotatispuré och stuvad grönkål

Publicerat by 0 comments
Den här rätten gör jag ganska ofta eftersom att den är snabb att tillaga och är relativt nyttig. Kombinationen sött och salt med färsk fisk är underbar! Den här rätten BÖR prövas!

Ingredienser:
4 torskloin
500 g sötpotatis
0,5 dl mjölk
0,5 dl buttermilk (0,5 dl mjölk + 0,5 tsk citronsaft. Låt stå 10 minuter)
45 g smör (+ extra til stekning)
1 pk bacon
500 g grönkål
1 msk mjöl
1,5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Gör såhär:
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten, salta. Koka upp och låt koka till sötpotatisen är mjuk. Häll av vattnet och låt bitarna ånga av 2 minuter. Släng ner dom i en mixer med salt och peppar och mixa till det är en slät puré. Tillsätt mjölk och buttermilk och fortsätt mixa. Ha tillsist i smöret. Smaka av med salt och peppar.
Tvätta grönkålen och strimla den. Stek bacon krispigt och lägg på en tallrik. Lägg en klick smör i stekpannan och därefter grönkålen. Stek grönkålen på medelvärme tills den är mjuk. Ta grönkålen och lägg den tillsammans med baconen på tallriken. Lägg ytterligare en klick smör i pannan och tillsätt mjöl, rör runt. Häll på grädden och tillsätt buljongtärningen. Rör runt. Lägg så i grönkålen och bacon (spara lite bacon att dekorera med). Låt småputtra i någon minut.
Fyll en kastrull med vatten, salta och peppra. Värm vattnet så att det sjuder (men det får inte koka!). Lägg försiktigt i fiskbitarna och pochera i 5-6 minuter. Ta upp försiktigt och låt rinna av på kökspapper.

Category: Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published.