Red Velvet Cupcakes

Publicerat by 0 comments
Red Velvet är en riktig klassiker i cupcakevärlden, och det är säkert bara för att den är så himla god! Har du aldrig ätit en red velvet är det här ett recept du bara måste prova!

ca 12 stk
Ingredienser

195 g  vetemjöl 

28 g kakao
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
112 g smör
200 g socker
2 ägg
1,25 dl gräddfil
0,5 dl mjölk
1 msk röd karamellfärg (ev mer)
1 tsk vaniljextrakt

Cream cheese frosting:
 225g cream cheese (Philadelphia)
55g rumsvarmt smör
0,5 dl gräddfil
2 tsk vaniljextrakt
 4-5 dl florsocker

Gör så här:
Cupcakes- Sätt ugnen på 175 c. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kakao i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp i ca 5 minuter. Tillsätt sedan ett ägg i taget samtidigt som du vispar. Vänd ner mjölk, gräddfil, karamellfärg och vaniljextrakt och tillsätt sedan mjölblandningen. Det är väldigt viktigt att du inte vispar smeten för mycket, men alla ingredienser måste ändå få chansen att blandas väl. Färgen på smeten ska vara riktigt röd så snåla inte med karamellfärgen.
Fyll muffinsformarna 3/4 fulla och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills du ser/känner att dom är färdiga. Låt svalna i plåten i minst 5 minuter och låt dom sedan svalna helt på galler.

Frosting-
Sikta florsockret och ställ åt sidan. Vispa philadelphia, gräddfil, vaniljextrakt och smör med elvisp tills det blir det en luftig smet, tillsätt det siktade florsockret lite i taget tills frostingen blir slät och fin. Då är den färdig att spritsas ut.

Category: Baked goods, Cupcakes

Leave a Reply

Your email address will not be published.