Pulled Pork Tacos

Publicerat by 0 comments
När jag och min sambo var
 2 veckor i New York förra året åt vi mycket god mat. Vi var bl a på en resturang som heter Anejo Tequileria och ligger på 10th W47st. Där serverar dom autentisk mexikansk mat och det var där jag åt den godaste tacon med short ribs. Jag hade en svinnacke i frysen och tänkte att jag kunde laga nånting som liknade den tacon jag åt i New York. Jag gjorde därför en pulled pork och hemmalagade tortillabröd.


Ingredienser:
Pulled Pork


karré (jag hade en på 600 g)
1 msk oregano
2 msk paprika krydda
1 msk farinsocker
1 msk nymalen svartpeppar
2 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar

BBQ-sås
3 msk farinsocker
2 dl ketchup
40 ml äppelcider vinäger
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk worcestersauce

Tortillas (med vetemjöl)
0,5 tsk salt
2 cups vetemjöl
3/4 cup vatten
3 msk olivolja

Gör såhär:

Jag gjorde min pulled pork i en lergryta som jag la i blöt 30 minuter innan den skulle användas (så att den inte spricker i ugnen). Blanda alla kryddorna och gnid dom in i köttet. Se till att alla sidor är täckta. Sätt åt sidan. Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen. Lägg köttet i din gryta och häll ca 2/3 av såsen runt om. Sätt in grytan i ugnen och sätt den på 90 c. Nu ska köttet tillagas i 4,5 – 7 timmar beroende på storleken på köttet. Min tog 5 timmar ganska precis. Du ska kunna dra av köttet med hjälp av 2 gafflar.
När köttet är färdigt tar du ut den ur grytan och låter den vila 5-10 minuter. Koka under tiden ihop resten av BBQ-såsen med 1, 5 dl av köttsafterna som är kvar i grytan. Låt puttra i en kastrull ca 5 minuter.
Tortillas – Blanda salt och mjöl i en bunke, tillsätt vatten och olha och blanda till en smidig deg. Låt den vila 10 minuter. Dela degen i 8 bitar och kavla ut till tunna cirklar. Stek i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Håll varma till servering.
Servera dina pulled pork tacos med en rödkålslaw, avokado, rå lök och BBQ-såsen.

Category: Bread, Dinner

Leave a Reply

Your email address will not be published.