Pepparkaksmarshmallows

Publicerat by 0 comments
 
Jag blev  inspirerad att göra marshmallows när en kollega hade med sig sina till jobbet. Så jag tänkte att det hade varit kul att göra marshmallows med julsmaker. De smaker som jag mest förknippar med julen är saffran, pepparkaka och pepparmynta (after eight, candy canes osv) så dom smakerna fick bli mina tre olika marshmallows. Saffranmarshmallows, mintmarshmallows och pepparkaksmarshmallows:

 
Ingredienser:
200 ml vatten
500 g socker
1 msk glukos
200 ml kallt vatten
2 msk gelatinpulver
2 äggvitor

1,5 tsk ingefära

0,5 tsk muskot
0,5 tsk kanel
1 krm all spice (allehåndekrydder)
1 krm kryddnejlika
1 dl maizena
1 dl florsocker
+ extra florsocker
formfettspray

Gör såhär:
Täck den formen du vill ha dina marsmallows i med aluminiumfolie och spraya med formfettspray. Sikta florsocker över formen.
I en kastrull häller du i 500 g socker, 200 ml vatten och 1 msk glukos. Värm på medelvärme och rör tills sockret har löst sig. Höj värmen lite och låt det koka upp (utan att röra). Blanda kryddorna i en bunke, häll över 200 ml vatten och strö över gelatinpulvret. Låt stå i 10 minuter.  Under tiden gelatinet står värmen du upp lite vatten i kastrull. När gelatinet är “klart” lägger du ner bunken i kastrullen och rör tills gelatinet är genomskinligt.
Vispa de två äggvitorna tills de bildar ett hårt skum. När sockret i kastrullen har nått en temperatur på 123 c tar du av det från plattan och tillsätt gelatinet. Sätt på vispen och häll sakta ner (i en smal stråle) i bunken med äggvitorna. Vispa tills smeten svalnar och du har en fluffigt och glansigt marshmallowfluff. Det kan ta en stund så ha tålamod. När smeten är klar så häller du den i formen. Låt stå 1 timme sikta sedan florsocker över och låt stå i rumstemperatur i 8 timmar (täck inte över formen). När den har stått sina timmar kan du stjälpa ut den på en yta som är täckt med maizena- och florsockerblandning. Klipp, skär eller tryck ut dina marshamallows och rulla de i  maizena- och florsockerblandningen och förvara i en lufttät burk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.