Kärleksvecka: Pink velvet pannkakstårta

Pink velvet crepe cakePink velvet crepe cakeKärleksveckan fortsätter och jag tänkte idag ge er ett tips på en lyxig (och lite tidskrävande) frukost som du kan servera din familj, kärlek, vän eller dig själv på Valentine’s Day. Du kan också servera den här som dessert eller till fikat om det blir lite för söt start på dagen. Men med ett glas bubbel i handen och en bit av den här tårtan tror jag ingen tackar nej till den här frukosten.
Jag har alltså gjort en Pink velvet pannkakstårta. Pannkakorna har en mörk rosa färg och doftar svagt av kakao. Mellan varje pannkaka har jag ett tunt lager med en klassisk red velvet fyllning (philadelphia smörkräm).
Den går bra att förbereda den dagen innan, så det finns egentligen ingen ursäkt till att du inte ska äta den här tårtan på Alla Hjärtans Dag.

Ingredienser:
PannkakorPink velvet crepe cake
420 g mjöl
75 g socker
2 msk kakao
3 msk röd karamellfärg
6,3 dl mjölk
0,6 dl rapsolja
4 ägg

Fyllning
400 g philadelphia (rumstempererat)
110 g smör (rumstempererat)
5 dl florsocker
1 tsk vaniljessens
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Häll de torra ingredienserna till pannkakorna i en skål, Tillsätt hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Tillsätt också karamellfärgen och äggen. Rör tills allt är blandat. Låt smeten vila i 30 min.
Värm en stekpanna på mediumsvag värme, lägg i en klick smör (jag har en ny nonstick panna så jag behövde bara 1 msk smör till första pannkakan, sen kunde jag göra resten utan extra smör) och stek pannkakorna och lägg dom på en tallrik. Låt svalna helt.
Till fyllningen vispar du philadelphia och smör till en jämn smet. Tillsätt florsockret, vaniljessens och vaniljsockret. Vispa tills fyllningen är luftig och jämn.

Lägg en pannkaka på ett fat eller tallrik och bred ett tunt lager med fyllning på. Lägg på nästa pannkaka och repetera till du bara har en pannkaka kvar. Lägg den på tårtan men ingen frosting på, utan pudra den istället med florsocker.
Skär upp tårtan i bitar och servera med färska bär och lite riven choklad. En bättre start på dagen får du leta efter!

Pink velvet crepe cake

Leave a Reply

Your email address will not be published.