Kärleksvecka: Ingefärskakor

Ginger snaps

Snart är dagen på året här. Dagen som några av oss längtar efter som om det var årets höjdpunkt. En del hatar dagen och gör vad som helst för att undvika röda rosor och chokladaskar. Jag är själv en sån där likgiltig person till Valentine’s Day. Vi firar det egentligen inte, men ett glas bubbel eller två på själva dagen blir det alltid 😉

Den här veckan tänkte jag dock överösa bloggen med kärlek och recept som kan ge tips och inspiration till dagen D. Jag kommer börja veckan med ett presenttips till den som önskar att ge bort en ätbar gåva till sin Valentine (eller är det kasnke til din bästa vän, syskon, släkting?). 
Ingefärskakor, eler Ginger snaps som dom också kan kallas, är en småkaka med sting i. Dom har en underton av kanel och smakar fantastiskt! Så släng ihop dom här idag, knyt ett band runt dom och ge bort lite spicy love på lördag.

(blir ca. 50 stk)
Ingredienser:
170 g osaltat smör (rumstempererat)
2,2 dl socker
1 ägg
4 msk mörk sirap
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
1 msk malen ingefära
1 tsk malen kanel
0,5 tsk salt

Kanelsocker
1 dl socker
2 tsk kanel

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 c.
Blande de två ingredienserna i kanelsockret på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa smöret fluffigt och tillsätt sockret gradvis. Vispa in ägget och tillsätt sedan sirapen.
Sikta mjöl, bikarbonat, ingefära, kanel och salt två gånger i en bunke. Med hjälp av sked tillsätter du nu de torra ingredienserna i smör- och sockerblandningen. Forma degen med dina fingrar till små bollar (ca 2 cm i diametern). Rulla bollarna i kanelsockret och lägg de sedan på en plåt med bakplåtspapper. Du får plats med 12 kakor/plåt så se till att ha minst 4 cm mellan dom.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. De ska ha små sprickor och ha sjunkitit ihop en aning.
Låt svalna på bakplåtspappret men på galler. Sen är det bara att smaska i sig kakorna och dela dom med den du tycker om.
(Förvara kakorna i en lufttät burk.)

Ginger snaps

Ginger snaps

Leave a Reply

Your email address will not be published.