CUPcakes med varm choklad

Publicerat by 1 comment

Det är alltid roligt med mat/bakverk som ser ut att vara något det inte är. Så jag gjorde därför cupcakes som ser ut som koppar fulla med krämig varm choklad.

12st
Ingredienser:
Cupcakes
100 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
2 rumstepererade ägg
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
0,5 vaniljstång
100 g mörk choklad
2 rullar med center
1 msk grädde

Frosting
2 dl florsocker
110 g rumstempererat smör
100 g smällt vitchoklad
1,5 tsk vaniljsocker

Ganache
100 g mörk choklad
1,5 dl grädde
1 msk smör

Till dekorering
vit fondant/sugarpaste
minimarshmallows
(ev royal icing som klister)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200c.
Värm försiktigt upp grädde, choklad och center tills all choklad harsmällt. Ställ åt sidan. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, vispa ca 2 minuter mellan äggen. Sikta samman mjöl och bakpulver och häll försiktigt i smör- och sockerblandingen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och häll dom i grädden. Tillsätt även detta till röran. Rör försiktigt och ha sedan i chokladblandningen. Fördela smeten i formar, 2/3 fulla! Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min eller tills dom är färdiga. Ta ut och låt svalna helt.
Gör under tiden frosting. Vispa smör och florsocker fluffigt och tillsätt därefter smällt vitchoklad och vaniljsocker. Ställ in i kylen en stund så den stelnar till sig.
Gör sedan ganachen genom att värma upp grädde och choklad tills chokladen har smällt. Tillsätt därefter en klick smör. Rör försiktigt till smöret har smällt. Ställ kallt så den stelnar och blir lättare att hantera.
Rulla ut fondanten till ca 3 mm. Skär lagom stora bitar så dom kan täcka dina muffins runt om och ca 1 cm över toppen. Täck sidorna av muffinsen med frosting och täck sedan med fondanten. Knip ihop skarvarna. skär ut ett lagom stort handtag som du klistrar på med royal icing eller vatten. Fyll sedan toppen med lite ganache och toppa med marshmallows. Ställ kallt så ganachen stelnar ytterligare. Någon som har lust på en kopp varm choklad?

Category: Baked goods, Cupcakes

One comment about “CUPcakes med varm choklad

  1. Mums dellie

Leave a Reply

Your email address will not be published.