Cupcakes med tranbär och vitchoklad

Publicerat by 0 comments

En av mina favoritcookies är med tranbär och vitchoklad, så jag tänkte att en cupcake med dom två ingredienserna hade nog blivit en mumsig godbit.

12 st

Ingredienser:
Cupcakes:

100 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
2 rumstepererade ägg
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
0,5 vaniljstång
100 g vitchoklad

1,5 dl torkade tranbär

Vitchokladfrosting:
2 dl florsocker
110 g rumstempererat smör
100 g smällt vitchoklad
1,5 tsk vaniljsocker

Hur du dekorerar dessa cupcakes är upp till dig. Jag har valt att dekorera mina med minimarshmallows, lakrits godis och fårhuvuden som jag har spritsat i royal icing så att dom ser ut som små fluffiga får. (Det finns en bild längst ner av inlägget där jag visar hur jag har gjorde mina fårhuvuden)


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200c.
Hacka vitchoklad och tranbär och ställ åt sidan. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, vispa ca 2 minuter mellan äggen. Sikta samman mjöl och bakpulver och häll försiktigt i smör- och sockerblandingen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och häll dom i grädden. Tillsätt även detta till röran. Rör försiktigt och ha sedan i den hackade choklad och tranbären. Fördela smeten i formar, 2/3 fulla! Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min eller tills dom är färdiga. Ta ut och låt svalna helt.
Gör under tiden frosting. Vispa smör och florsocker fluffigt och tillsätt därefter smällt vitchoklad och vaniljsocker. Ställ in i kylen en stund så den stelnar lite. Bred eller spritsa och dekorera dina cupcakes som du vill. Strö t.ex. över lite hackad vitchoklad eller bara täck den med glitter.

Jag målade av det populära fåret Shauns huvud på bakplåtspapper. Jag vände sedan pappret upp och ner och spritsade en “ram” av royal icing och gjorde sedan en flooding med icing som var lösare i konsistensen. Låt torka, helst över natten. Lyft försiktigt, med hjälp av en spatel, och placera på din cupcake.
Mitt royal icing recept är
1 äggvita
1 msk saften av citron
115 g florsocker
Florsocker mängden får du justera på så icingen får den konsistens du vill ha. Blir den för hård är det bara att tillsätta vatten. Täck alltid din royal icing med en fuktig handuk eller plastfolie, annars stelnar den.

Category: Baked goods, Cupcakes

Leave a Reply

Your email address will not be published.