American Pancakes / Amerikanska Pannkakor

Publicerat by 0 comments

Jag är ingen riktig frukostmänniska, men på helgerna då lägger jag gärna ner lite tid på att laga en riktigt god frukost. Jag brukar hela tiden leta efter nya frukosträtter att laga men en som jag alltid återkommer till är American Pancakes. En bättre start på dagen (för mig) är svår att hitta. Fluffiga och höga pannkakor med krispig bacon och lönnsirap! Mums!
Min sambo och jag var i New York en sommar och jag hade väntat länge på att äntligen få gå på ett riktigt Diner och äta dom klassiska pannkakorna. Det var väldigt gott men vi blev dock besvikna av smaken,, det smakade som om att dom var gjorda på färdigsmet. Min sambo tyckte att mina amerikanska pannkakor var mycket godare så därför delar jag nu med mig av receptet här på bloggen:

Ingredienser:
270 g mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 msk socker
2,6 dl mjölk
2 ägg
3 msk smör

Bacon
Lönnsirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 220c. Lägg ut bacon på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sikta dom torra ingredienserna i en bunke. Smällt 2 msk smör i en stekpanna på medelvärme. Vispa mjölken och ägget i en skål och blanda sedan i smöret. Häll detta i bunken med mjöblandningen. Vispa snabbt ihop till en smet. Den blir tjock, men det ska den vara. Stek sedan pannkakorna på medelvärme. (Jag brukar ta ca 2 vanliga skedar/ pannkaka och jag brukar steka två åt gången. Vill du ha extra runda pannkakor så kan du använda dig av en rund utstickare i pannan.) Sätt in baconen i ugnen. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är pannkakorna klara att vändas. Det är nu dom får sin riktiga höjd. Det är viktigt att du hela tiden reglerar värmen på stekpannan. Är den för varm kommer pannkakorna se klara ut på utsidan men vara råa på insidan. Jag brukar känna med stekspaden på pannkakorna. Är den fast och låter lite krispig/ihålig är den klar. Men känns den mjuk så är den fortfarande rå. Jag brukar aldrig lägga till mer smör i pannan utan det brukar räcka med det som jag smälte först till smeten.
Ta ut baconen, när den har nåt din önskade krispighet, och låt svalna på plåten eller kökspapper. Lägg pannkakorna i fina högar, bacon vid sidan av och ringla därefter lönnsirap över högen med fluffiga pannkakor.
Om du vill göra som många amerikanare gör så kör du ner kniven i mitten av pannkakshögen och skär ut en lite fyrkant hela vägen ner. Häll sedan sirapen ner i hålet. Pannkakorna kommer då suga åt sig sirapen mer och du får riktigt saftiga pannkakor fulla med lönnsirap (rekommenderas).

Är du sugen på fler av mina frukostrecept?
Kolla in mina underbart goda Eggs Benedict eller mina Morgonmuffins med soltorkad tomat, mozzarella och basilika!

Leave a Reply

Your email address will not be published.